¿Qué es y por qué usar publicidad nativa?

26 | 08 | 2021

#Native

3min

La publicitat nativa segueix sent una tècnica publicitària relativament poc comú triada per empreses que no volen invertir tot el seu pressupost publicitari en el conegut duopoli?

Encara hi ha molts conceptes erronis sobre la publicitat nativa i, sovint, és un desafiament trobar informació fiable al respecte. Tant si es vol saber què és la publicitat nativa com si es vol incloure en l'estratègia publicitària, aquesta guia és un excel·lent punt de partida.

Què és la publicitat nativa?

La publicitat nativa és l'ús d'anuncis pagats que coincideixen amb la forma i l'estil de l'entorn editorial de la pàgina en la qual es mostren. A diferència dels anuncis gràfics o els anuncis de banner, els anuncis natius no semblen anuncis, sinó que formen part del flux editorial de la pàgina. La clau de la publicitat nativa és que no és disruptiva: exposa al lector al contingut publicitari sense sobresortir.

Quan els usuaris fan clic en un anunci natiu i coneixen una oferta per primera vegada, no estan preparats per comprometre’s immediatament. Les accions de baix compromís, com registrar-se per a una prova gratuïta o realitzar un qüestionari ràpid, tenen més probabilitats de portar els clics de la campanya directament a l'embut de vendes.

Els serveis que requereixen una major participació de l'usuari, com renovacions a la llar, assegurances i béns de consum, també resulten efectius quan els anunciants aconsegueixen alinear els seus esforços amb els equips de vendes. Tot i que la publicitat nativa pot no ser tan efectiva com Google Ads per generar conversions directes, una campanya publicitària nativa ben pensada pot generar més leads qualificats que d’altres canals.

Però aquest enfocament només resultarà efectiu si es treballa en estreta col·laboració amb l'equip de vendes: tan bon punt arriba un client potencial, un gerent de vendes intervé per configurar una campanya de correu electrònic de seguiment i convertir-lo.

Beneficis de la publicitat nativa

El fet que els anuncis natius no semblin un anunci a ulls de la majoria d'usuaris no és sempre positiu, ja que pot arribar a provocar una mala experiència. El gran benefici és que ara mateix la publicitat nativa està molt poc explotada; els CPCs són molt baixos i, si s'aconsegueix oferir veritable contingut de valor, pot captar un usuari a la part superior del funnel, cosa que permet posteriorment treballar-lo mitjançant d’altres estratègies.

La publicitat nativa ofereix, així mateix, resultats de conversió, encara que no sigui la seva funció principal. És un canal més adequat per atraure usuaris que es troben en una fase informativa.

Tenint això clar, la publicitat nativa serà un èxit, ja que hi ha CPCs molt baixos, es tracta d'un tipus d'anunci res intrusiu i, a més, ofereix valor a l'usuari: la combinació perfecta.

Anuncis natius a xaxes socials o a Google Ads?

Probablement hagis sentit a parlar de la terminologia d'anuncis natius dins de Facebook Ads o Google ads. Això vol dir que els anuncis socials pagats i els anuncis natius són termes intercanviables? No exactament.

Com hem comentat anteriorment, la definició de publicitat nativa descriu perfectament els anuncis in-feed a Facebook, Instagram o qualsevol altre canal de xarxes socials. No obstant això, el terme "anuncis natius" apareixen inicialment com una forma de descriure el contingut promocionat que apareix dins, al costat o sota dels articles en els llocs web dels editors. No és un error dir "anuncis natius de Facebook" atès que tots entenen què vols dir.

Com a resum, podem concloure que la publicitat nativa és un complement perfecte per a les teves estratègies de captació de pagament, però també és una alternativa perfecta quan els teus canals principals de pagament (com Google ads o Facebook Ads) estan saturats i tenen costos per clic molt elevats. La publicitat nativa és perfecta per generar notorietat, tràfic i conversió, sempre que es tingui molt clar a qui s’impacta i en quin moment del funnel.

Autor/a:

Miguel Guitián Lopez

Publicado:

26 | 08 | 2021

Herramientas mencionadas:

-

Colaborador/a:

-

Actualizado:

-

Fuentes usadas:

Experiencia profesional